Yaşam

Tepsi kebabının tanımı, nasıl yapılır?

Tepsi kebabı Antakya yöremizin en lezzetli yemeklerinden sadece bir tanesidir. Lahm-ı sini olarak da bilinen tepsi kebabı, tepsi içinde yapılan sebzelerle dev bir köfteyi andırıyor. Köftedeki tüm malzemelerin makine ile değil zırh yardımıyla ince ince kesilmesi bu yemeği lezzetli ve keyifli kılıyor.

Sebzeler pişerken suyunu salıp kebap lezzetini verirken, yemeğin daha da lezzetli olmasını sağlar. İşte Antakya yöremizin en lezzetli yemeklerinden biri olan tepsi kebabının tarifi…

TEPSİ KEBAP

8 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Malzemeler;

İç harç için:

  • 1 kilo dana kıyma,
  • 2 soğan,
  • 1 demet maydanoz,
  • 2 dolmalık biber,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 bardak su

Yukarıdaki için:

  • 6-7 çeri domates,
  • 2 yeşil biber,
  • 2 adet kapya biber

Yapılışı;

İç harç için:

  • Fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Soğanları ve biberleri çok küçük modüller halinde doğrayın.
  • Maydanozu da ince ince doğrayın ve filizlerini de ezin.
  • Kıymayı ve tüm malzemeleri uygun bir karıştırma kabına alın, damak zevkinize göre baharatları ekleyip yeterince yoğurun.
  • Malzemeler iyice karışınca yuvarlak fırın tepsinizin içine kıymalı harcı yayın.

Sosu için:

  • Tereyağını bir sos tavasında eritin.
  • Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırın.

Konsolidasyon seviyesi:

  • Tepsiye yaydığınız kıymayı bıçak yardımıyla pizza dilimleri şeklinde dilimleyin.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını döküp fırça yardımıyla yayın.
  • Ardından sulandırılmış salçayı harcın üzerine dökün.
  • Çeri domatesleri ortadan ikiye, biberleri 4 eşit parçaya bölüp kıymanızın üzerine dizin.
  • Hazırladığınız tepsi kebabını önceden ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 40 dakika pişirin.

İşte tepsi kebabınız hazır. Afiyet olsun!

kemaliye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu